Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pyszne placuszki bananowe. które można podać na śniadanie, na deser lub na kolację. Minimum składników, które zawsze ma się w domu, a wychodzą na prawdę smaczne, delikatne placuszki. Z podanej ilości wychodzi 5 - 6 placuszków, które można polać miodem, albo podać z sezonowymi owocami, dżemem czy nutellą.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2946
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1376
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25852
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2946
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1376
Składniki
Dojrzałego banana dokładnie rozgniatamy za pomocą widelca
Do rozgniecionego banana wbijamy dwa jajka i dokładnie mieszamy na jednolitą masę
Dodajemy większą szczyptę proszku do pieczenia i dokładnie mieszamy z masą
Na koniec dosypujemy 4 łyżki mąki i szczyptę cynamonu. Mieszamy
Na dużej patelni mocno rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto. Ja po nałożeniu jednej łyżki chwilę czekam, aby ciasto trochę się ścięło i dopiero potem na wierzch daję jeszcze dwie lub 3 łyżki, gdyż ciasto jest rzadkie i gdybyśmy wylali od razu to placek bardzo się rozleje. Następnie skręcamy palnik na mniejszą moc
Placuszki smażymy do zrumienienia z obu stron Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z miodem, dżemem, nutellą lub owocami