Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te delikatne placuszki miodowe kuszą swoją złocistą skórką i puszystą strukturą. Polane płynnym miodem zyskują wyjątkową słodycz i ciekawy smak. Będą idealne na śniadanie lub słodki podwieczorek, doskonale komponując się z filiżanką gorącej herbaty, kakao lub kawy. Do placuszków będzie także pasowała garść sezonowych owoców, dzięki czemu przekąska stanie się bardziej apetyczna i kolorowa.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4746
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Jajka wbij do miski lub garnka i ubij mikserem, aby stały się puszyste. Dodaj serek, mąkę oraz mleko i roztrzep trzepaczką lub zmiksuj na gładką masę. W zależności od konsystencji serka dosyp nieco mniej lub więcej mąki. Ze względu na dodanie waniliowego serka, możesz pominąć cukier w przepisie.
Dużą patelnię rozgrzej, wlej olej i po chwili wykładaj łyżką porcje ciasta, aby uzyskać zgrabne placki. Smaż je przez kilka minut z każdej strony i od razu wykładaj na talerz, po czym polej miodem. Placuszki miodowe smakują najlepiej od razu po przygotowaniu. Dla poprawy smaku możesz posypać je ulubionymi owocami.