Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste , smaczne i szybkie placuszki na kefirze z dodatkiem tartego jabłka i sera białego . Idealne na deser , słodkie ciepłe śniadanie czy kolację.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Jajka ubij z cukrem , cukrem waniliowym i olejem . Dodaj kefir , aromat oraz przesianą mąkę z sodą i cynamonem. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach , dodaj do ciasta razem z serem i wszystko razem zmiksuj do jednolitej konsystencji. Ciasto odstaw na 15 minut żeby odpoczęło. Jeśli będzie za gęste dolej kefiru , a jeśli za rzadkie dosyp mąki .
Na patelni rozgrzej olej , nakładaj po łyżce ciasta i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron wyjmuj na ręcznik papierowy .
Podaj posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionego dżemu .