Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystuję sezon truskawkowy ile się da
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5330
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 721
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3677
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 385
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1889
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5330
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 721
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3677
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 385
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1889
Składniki
1. zagotować 1 szkl wody, osolić, wsypać ryż, gotować na maleńkim ogniu do miękkości, wystudzić, 2. jabłko zetrzeć na grubej tarce, dodać do ryżu wraz z jajkiem, kaszą manną i 1 łyżką cukru (można dodać trochę mniej), wymieszać, 3. truskawki umyć obrać rozgnieść widelcem, zagotować, dodać śmietanę i cukier, jeszcze krótko zagotować, 4. rozgrzać olej, kłaść małe placuszki, smażyć na rumiano, podawać z gorącym sosem smacznego