Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystuję sezon truskawkowy ile się da
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Składniki
1. zagotować 1 szkl wody, osolić, wsypać ryż, gotować na maleńkim ogniu do miękkości, wystudzić, 2. jabłko zetrzeć na grubej tarce, dodać do ryżu wraz z jajkiem, kaszą manną i 1 łyżką cukru (można dodać trochę mniej), wymieszać, 3. truskawki umyć obrać rozgnieść widelcem, zagotować, dodać śmietanę i cukier, jeszcze krótko zagotować, 4. rozgrzać olej, kłaść małe placuszki, smażyć na rumiano, podawać z gorącym sosem smacznego