Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze moje placuszki serowe przygotowałam na pożywne śniadanko. Podałam je z Bio syropem z Agawy. Polecam
miska, widelec, łyżka, patelnia, talerz , ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 614
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9249
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 614
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9249
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 75
Składniki
Do miski wkładam twaróg i rozgniatam dokładnie widelcem dodając żółtka jaj, cukier puder oraz cukier waniliowy. Dodaję mąkę i dokładnie mieszam do połączenia składników. Białka ubijam na sztywną pianę i dodaję do masy serowej - mieszam do połączenia wszystkich składników. Po wymieszaniu porcje masy nakładam na rozgrzaną , lekko natłuszczoną oliwą patelnię, rozprowadzając po powierzchni patelni tworząc placuszki. Smażę na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Placuszki układam na ręczniku w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podaję polane Bio syropem z Agawy. Smacznego
Mas serowa.
Smażenie.
Placuszki gotowe do podania.