Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe placuszki śniadaniowe na zsiadłym mleku miękkie i puszyste, przygotowanie zajmuje kilka chwil .
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29318
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29318
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem waniliowym, dodaj zsiadłe mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj. Jabłko obierz, usuń gniazda i pokrój w kostkę, dodaj do ciasta wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, za pomocą łyżki nakładaj ciasto i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Wyjmuj na ręcznik papierowy .
Przed podaniem posyp cukrem pudrem i polej sosem czekoladowym.