Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe placuszki śniadaniowe na zsiadłym mleku miękkie i puszyste, przygotowanie zajmuje kilka chwil .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem waniliowym, dodaj zsiadłe mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj. Jabłko obierz, usuń gniazda i pokrój w kostkę, dodaj do ciasta wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, za pomocą łyżki nakładaj ciasto i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Wyjmuj na ręcznik papierowy .
Przed podaniem posyp cukrem pudrem i polej sosem czekoladowym.