Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie placuszki z twarogiem. Polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13250
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10982
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13250
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5009
Składniki
Do miseczki dodaj wszystkie składniki, poza mąką. Wymieszaj lub zblenduj.
Do jednolitej masy dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Gdyby masa była zbyt gęsta, dolej troszkę wody lub mleka.
Smaż na rozgrzanej patelni na dowolnym tłuszczu (polecam masło), na małym ogniu oraz pod przykryciem. Zdejmij, gdy osiągną złoty kolor.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, polecam dżemik i owocki. Smacznego!!