Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pożywne śniadanko. A jakie zdziwione córki że z warzywa :)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
Składniki
Dynię oczyściłam z nasion, wstawiłam owiniętą w folie aluminiową do piekarnika na 30 minut i piekłam w 180 stopniach. Wystudzoną dynię obrałam ze skórki pokroiłam na drobniejsze kawałki i utarłam blenderem na gładką masę. Następnie dodałam śmietanę, żółtka, cukry oraz olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubiłam na sztywno i do nich dodałam ciasto, delikatnie mieszając. Na patelni nieprzywierającej piekłam po łyżce ciasta po około 2 minuty. Podałam polane gorzka czekoladą. Po prostu pycha.