Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pożywne śniadanko. A jakie zdziwione córki że z warzywa :)
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1173
Dziś do pracy.
Odsłon: 35
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 691
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1173
Dziś do pracy.
Odsłon: 35
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 691
Składniki
Dynię oczyściłam z nasion, wstawiłam owiniętą w folie aluminiową do piekarnika na 30 minut i piekłam w 180 stopniach. Wystudzoną dynię obrałam ze skórki pokroiłam na drobniejsze kawałki i utarłam blenderem na gładką masę. Następnie dodałam śmietanę, żółtka, cukry oraz olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubiłam na sztywno i do nich dodałam ciasto, delikatnie mieszając. Na patelni nieprzywierającej piekłam po łyżce ciasta po około 2 minuty. Podałam polane gorzka czekoladą. Po prostu pycha.