Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki pojawiają się u nas na drugie śniadanie lub podwieczorek co najmniej 2 razy w tygodniu. Szybko się robi, są neutralne w smaku więc dobrze smakują z różnymi dodatkami (nutella, owoce, cukier puder) lub same. Z tej porcji wyszło mi 27 placuszków. Polecam!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 99
Dziś do pracy.
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 140
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15395
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 310
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 99
Dziś do pracy.
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 140
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15395
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 310
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Kaszę manną i mleko mieszamy i odstawiamy na ok. 20 min aby kasza "wypiła" mleko. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę.
Do kaszy z mlekiem dodajemy resztę składników oraz ubitą pianę z białek i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni bez tłuszczu. Smacznego!