Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki pojawiają się u nas na drugie śniadanie lub podwieczorek co najmniej 2 razy w tygodniu. Szybko się robi, są neutralne w smaku więc dobrze smakują z różnymi dodatkami (nutella, owoce, cukier puder) lub same. Z tej porcji wyszło mi 27 placuszków. Polecam!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 454
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 516
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10116
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9969
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 454
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 516
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10116
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9969
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Kaszę manną i mleko mieszamy i odstawiamy na ok. 20 min aby kasza "wypiła" mleko. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę.
Do kaszy z mlekiem dodajemy resztę składników oraz ubitą pianę z białek i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni bez tłuszczu. Smacznego!