Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki pojawiają się u nas na drugie śniadanie lub podwieczorek co najmniej 2 razy w tygodniu. Szybko się robi, są neutralne w smaku więc dobrze smakują z różnymi dodatkami (nutella, owoce, cukier puder) lub same. Z tej porcji wyszło mi 27 placuszków. Polecam!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1027
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Kaszę manną i mleko mieszamy i odstawiamy na ok. 20 min aby kasza "wypiła" mleko. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę.
Do kaszy z mlekiem dodajemy resztę składników oraz ubitą pianę z białek i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Smażymy na patelni bez tłuszczu. Smacznego!