Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z rabarbarem , idealne na śniadanie , obiad lub podwieczorek .
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 380
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 380
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodaj serek oraz przesianą mąkę z sodą. Wymieszaj .
Młody rabarbar opłukaj pokrój w paski i posyp cynamonem dodaj do ciasta . Wymieszaj .
Na patelni rozgrzej olej , za pomocą łyżki nakładaj ciasto formując okrągłe placuszki , smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron . Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu . Placuszki podaj posypane cukrem pudrem .