Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z rabarbarem , idealne na śniadanie , obiad lub podwieczorek .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13552
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 888
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodaj serek oraz przesianą mąkę z sodą. Wymieszaj .
Młody rabarbar opłukaj pokrój w paski i posyp cynamonem dodaj do ciasta . Wymieszaj .
Na patelni rozgrzej olej , za pomocą łyżki nakładaj ciasto formując okrągłe placuszki , smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron . Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu . Placuszki podaj posypane cukrem pudrem .