Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z rabarbarem , idealne na śniadanie , obiad lub podwieczorek .
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93418
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2603
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3462
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1563
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2237
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93418
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2603
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3462
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1563
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2237
Składniki
Jajka roztrzep z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , dodaj serek oraz przesianą mąkę z sodą. Wymieszaj .
Młody rabarbar opłukaj pokrój w paski i posyp cynamonem dodaj do ciasta . Wymieszaj .
Na patelni rozgrzej olej , za pomocą łyżki nakładaj ciasto formując okrągłe placuszki , smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron . Wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu . Placuszki podaj posypane cukrem pudrem .