Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki możemy podać o każdej porze dnia z ulubionymi dodatkami .
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416545
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416545
Składniki
Do misy blendera kielichowego (jeżeli używamy) lub do wysokiego naczynia jeżeli używamy blendera ręcznego wkładamy szpinak , jajka , mleko i blendujemy na jednolitą masę . Do całości dokładamy mąkę żytnią (może być pełnoziarnista) , proszek do pieczenia , sól i dokładnie mieszamy za pomocą blendera lub ręcznie za pomocą łyżki . Ciasto pozostawiamy na około 30 minut , po upływie tego czasu smażymy na suchej i dobrze rozgrzanej patelni z obu stron .