Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świętach została mi sterta pomarańczy, nie wiem skąd się wzięły... Co z nimi zrobić? Usmażyć na śniadanie !
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 464
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę z sodą, jajkiem i mlekiem wymieszałem mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Pomarańcze obrałem i pokroiłem w plastry około 1cm w poprzek (wychodzi kształt kwiatka). Każdy kawałek maczałem w cieście i smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia.
Placki są bardzo soczyste, mocno pomarańczowe. Przed podaniem posypałem cukrem.
Przemycamy zdrowie: Część mąki można podmienić na ciemniejszą. W plackach łatwo ukryć dodatek kurkumy, otrębów, siemienia lnianego, płatków owsianych, ostropestu...