Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świętach została mi sterta pomarańczy, nie wiem skąd się wzięły... Co z nimi zrobić? Usmażyć na śniadanie !
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Mąkę z sodą, jajkiem i mlekiem wymieszałem mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Pomarańcze obrałem i pokroiłem w plastry około 1cm w poprzek (wychodzi kształt kwiatka). Każdy kawałek maczałem w cieście i smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia.
Placki są bardzo soczyste, mocno pomarańczowe. Przed podaniem posypałem cukrem.
Przemycamy zdrowie: Część mąki można podmienić na ciemniejszą. W plackach łatwo ukryć dodatek kurkumy, otrębów, siemienia lnianego, płatków owsianych, ostropestu...