Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki zrobiły się nudne, jajecznica banalna, a owsianka się przejadła? Spokojnie, znam to, dlatego przychodzę do was z propozycją znakomitego omlety, zapraszam ;)
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 324
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 183
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 761
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 324
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 254
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 183
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 761
Składniki
Jajka roztrzepujemy widelcem w miseczce i doprawiamy do smaku
Do doprawionych roztrzepanych jajek dodajemy łyżkę mąki i 3 łyżki mleka.
Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę i łączymy z naszą masą.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju i wylewamy masę omletową. Należy ją przemieszać i położyć na niej plasterek sera żółtego. Sprawi to, że nasz omlet będzie się ciągnął, a serka w ogóle nie będzie widać, ponieważ zatonie ;)) Kiedy jedna strona nam się przysmaży szybko przewracamy na drugą i smażymy jeszcze kilka sekund ;) Zdrowe, pożywne śniadanie która nasyci nas na długo;) Smacznego!