Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki zrobiły się nudne, jajecznica banalna, a owsianka się przejadła? Spokojnie, znam to, dlatego przychodzę do was z propozycją znakomitego omlety, zapraszam ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35777
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35777
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
        
        
                Składniki
Jajka roztrzepujemy widelcem w miseczce i doprawiamy do smaku
Do doprawionych roztrzepanych jajek dodajemy łyżkę mąki i 3 łyżki mleka.
Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy tak aby nie było grudek. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę i łączymy z naszą masą.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju i wylewamy masę omletową. Należy ją przemieszać i położyć na niej plasterek sera żółtego. Sprawi to, że nasz omlet będzie się ciągnął, a serka w ogóle nie będzie widać, ponieważ zatonie ;)) Kiedy jedna strona nam się przysmaży szybko przewracamy na drugą i smażymy jeszcze kilka sekund ;) Zdrowe, pożywne śniadanie która nasyci nas na długo;) Smacznego!