Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej chyba być nie może. Niewiele, prostych składników, proste i bezproblemowe wykonanie, a w efekcie prosty, ale jakże aromatyczny i smaczny wypiek. Co tu dużo mówić… po prostu warto spróbować.
1) Do miski przesiać mąkę, dodać suche drożdże oraz sól i dokładnie wymieszać (świeże drożdże wcześniej pokruszyć).
2) Dodać oliwę, a następnie mieszając, stopniowo dodawać ciepłą wodę.
3) Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory i mieszać, aż powstanie klejące ciasto.
4) Wyłożyć ciasto na oprószony mąką blat i wyrabiać przez 10 min. Z gotowego ciasto uformować kulkę, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć,
delikatnie natrzeć mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
5) Kiedy chlebek podwoi objętość, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35-40 min.
6) Gotowy chleb ostudzić na kratce.
Ugotowałam congee z kaszy jaglanej. No bo wiecie – wiosna, oczyszczanie, odkw...
Odsłon: 1648
Przepyszny domowy chleb pszenny na drożdżach z ziarnami siemienia i słoneczni...
Odsłon: 153
Najprostszy domowy chleb na drożdżach. Łatwy do przygotowania i neutralny w s...
Odsłon: 26573
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 126
przywołanie wspomnień i ciepłych promieni słonecznego lata
Odsłon: 301
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 126
przywołanie wspomnień i ciepłych promieni słonecznego lata
Odsłon: 301
Składniki
1) Do miski przesiać mąkę, dodać suche drożdże oraz sól i dokładnie wymieszać (świeże drożdże wcześniej pokruszyć). 2) Dodać oliwę, a następnie mieszając, stopniowo dodawać ciepłą wodę. 3) Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory i mieszać, aż powstanie klejące ciasto. 4) Wyłożyć ciasto na oprószony mąką blat i wyrabiać przez 10 min. Z gotowego ciasto uformować kulkę, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć, delikatnie natrzeć mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. 5) Kiedy chlebek podwoi objętość, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35-40 min. 6) Gotowy chleb ostudzić na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno żytni
Pieczywo
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
chleb ziemniaczany
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Odsłon: 192
Szybki chlebek pszenno żytni
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 1829