Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny chleb pszenno-żytni
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 659
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15104
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 659
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15104
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Składniki
Drożdże wymieszać w wodzie i odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do większej miski, dodać cukier, sól , wodę z drożdżami oraz pestki dyni, słonecznika. Wszystko razem wymieszać do połączenia składników. Ciasto wychodzi gęste i zwarte. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut. Keksówkę (28x9cm) wykładam papierem od pieczenia. Przekładamy wyrośnięte ciasto i wyrównujemy łyżką namoczoną w wodzie. ( Dzięki temu ciasto łatwiej odchodzi od łyżki). Posypać pestkami dyni i słonecznika. Przykryć ściereczką i odstawić ponownie do wyrośnięcia do czasu nagrzania piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Chleb pieczemy ok. godziny. Smacznego! ( Najlepiej kroić po całkowitym ostudzeniu jeśli ktoś będzie w stanie tyle wyczekać ;))