Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzinka uwielbia naleśniki więc często goszczą na moim stole, a że przyjechały wnuki więc dzisiaj na śniadanie ich ulubione naleśniki z serem. Polecam
mikser, miska, nóż, widelec, chochelka, patelnia,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4732
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 402
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4732
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 402
Składniki
Przygotowanie naleśników; Jajka, szczypta soli, szczypta cukru oraz mleko miksujemy do białości, miksując dodajemy olej i na koniec przesiewamy mąkę ze szczyptą sody oczyszczonej. Po zmiksowaniu ciasto odkładamy na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie mieszamy i nakładamy porcje masy na lekko natłuszczoną patelnie i smażymy na złoty kolor cienkie, puszyste naleśniki. (przed nałożeniem masy na patelnię zawsze przemieszać ciasto) Smacznego
Naleśniczki gotowe do nadziewania.