Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są przepyszne, bardzo dobrze smakują tuż po upieczeniu ale także na drugi dzień.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8378
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 494
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8378
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 494
Składniki
Mąkę przesiać, dodać do niej drożdże, cukier, sól, oliwę, jogurt i całe jajko.
Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić, tak aby było ono gładkie i elastyczne.
Miseczkę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gdy ciasto wyrośnie, delikatnie je przerobić. Uformować wałek - lekko spłaszczając od góry (tak jak na kopytka) i pokroić na części (u mnie 10).
Bułeczki wyłożyć na oprószoną mąką blaszkę i pozostawić na około 30 minut do napuszenia.
Gotowe włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 18 minut. Smacznego ;)