Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są przepyszne, bardzo dobrze smakują tuż po upieczeniu ale także na drugi dzień.
Mąkę przesiać, dodać do niej drożdże, cukier, sól, oliwę, jogurt i całe jajko.
Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić, tak aby było ono gładkie i elastyczne.
Miseczkę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gdy ciasto wyrośnie, delikatnie je przerobić. Uformować wałek - lekko spłaszczając od góry (tak jak na kopytka) i pokroić na części (u mnie 10).
Bułeczki wyłożyć na oprószoną mąką blaszkę i pozostawić na około 30 minut do napuszenia.
Gotowe włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 18 minut.
Smacznego ;)
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 2909
Bardzo prosty przepis na wykonanie zwykłych smacznych pszennych bułek.
Odsłon: 1140
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8566
Witajcie. Dziś przygotowałam prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę warstwow...
Odsłon: 21348
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 108
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 69
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 208
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8566
Witajcie. Dziś przygotowałam prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę warstwow...
Odsłon: 21348
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 108
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 69
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 208
Składniki
Mąkę przesiać, dodać do niej drożdże, cukier, sól, oliwę, jogurt i całe jajko.
Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić, tak aby było ono gładkie i elastyczne.
Miseczkę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Gdy ciasto wyrośnie, delikatnie je przerobić. Uformować wałek - lekko spłaszczając od góry (tak jak na kopytka) i pokroić na części (u mnie 10).
Bułeczki wyłożyć na oprószoną mąką blaszkę i pozostawić na około 30 minut do napuszenia.
Gotowe włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 18 minut. Smacznego ;)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Pszenny chleb z oliwkami
Pieczywo
Chałka drożdżowa
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno-żytni
Pszenny chleb z oliwkami
Bardzo dobry polecam do pracy i szkoły
Odsłon: 44
Chałka drożdżowa
Ciasto drożdżowe nigdy mi się nie znudzi. Oto jedna z wersji do spałaszowania.
Odsłon: 113