Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię omlety na pozywane śniadanie, więc przygotowuję je często i to z różnymi dodatkami. Najbardziej lubię omlet przygotowani tak jak dziś z szynką , pomidorem , cebulką zieloną i na sam koniec posypany żółtym serem, podany z grzankami. Poleca
patelnia, widelec, garnuszek, nóż, deska,
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 181
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2043
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 181
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2043
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Składniki
Omlet gotowy do podania.
Szynkę pokroić w niedużą kostkę, ser pokroić w nieduże słupki - zapałki, pomidor w kostkę, Jajka rozbełtać z dodatkiem mlekiem , doprawić solą i grubo mielonym pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzać masło , włożyć pokrojoną szynkę delikatnie podsmażyć, dodać pokrojony pomidor , przemieszać. Całość chwilę podsmażać i zalać rozbełtanymi jajkami , gdy jajka zaczną się ścinać zmniejszyć płomień gazu , omlet posypać częścią posiekanej cebulki zielonej oraz pokrojonym w słupki serem. Podsmażać do całkowitego ścięcia jajek i rozpuszczenia sera. Gotowy omlet zdjąć na talerz posypać pozostałą cebulką zieloną i podawać z grzankami. Smacznego
Pyszny omlet podczas smażenia.