Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie poleca się puszysty omlet. Idealna propozycja na śniadanie, kiedy znudziły się kanapki, jajecznica, czy brak pomysłu. Można również zapakować do lunchboxa, czy na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
patelnia, deska do krojenia
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Do miseczki wbijamy 3 jajka, mieszamy. Wędlinę, ser żółty oraz natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. Na małej patelni roztapiamy 1 łyżkę masła, wlewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu ok 4 do 5 minut, przekręcamy na drugą stronę - można użyć do tego talerza, smażymy kolejne kilka minut, aż omlet będzie złoty z obu stron. Wykładamy na talerz i zjadamy ze smakiem. Smacznego!