Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam na dzisiejsze śniadanie omlet serowy. Omlet puszysty i bardzo smaczny, a śniadanie bardzo pożywne i sycące. Polecam
tarka, trzepaczka kuchenna, patelnia, łyżka,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4475
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2019
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4475
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2019
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Składniki
Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Jajka wbijam do miseczki, roztrzepuję z solą, pieprzem , ziołami oraz mąką. Po dokładnym wymieszaniu dodaję do masy starty ser żółty. Na patelni rozgrzewam masło klarowne , wlewam masę jajeczno - serową i smażę na średnim ogniu palnika. Gdy omlet będzie od dołu rumiany delikatnie przewracam na druga stronę , podsmażam , składam na pół i zdejmuję z patelni na talerz oprószam posiekaną cebulką , polewam ketchupem. Smacznego
Omlet gotowy.
Przygotowanie składników.
Smażenie omletu.
Omlet gotowy do podania.