Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, energetyczny, rozpływający się w ustach omlet, w sam raz na taką depresyjną pogodę jaką mamy za oknem
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Gruszkę obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry, śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić w ćwiartki. Owoce położyć na rozgrzaną patelnię, dodać miód i rum, dusić na średnim ogniu chwilkę, aż owoce lekko zmiękną, a sos się zagęści. Białka ubić na puszystą pianę, dodać cukier, nadal ubijać, dodać po żółtku ubijając. Dodać mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. Na patelni rozgrzac masło, wylać masę jajeczną, zmiejszyć ogień i przykryć patelnię. Smażyć kilka minut, do zbrązowienia spodu omletu. Za pomocą talerza odwrócić omlet na drugą stronę i smażyć ok. 2 min. Przełożyć na talerz, na jedną połowę wyłożyć owoce i polać sosem, złożyć na pół. Wierzch mozna ozdobić częścią owoców i posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego ;-)