Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, energetyczny, rozpływający się w ustach omlet, w sam raz na taką depresyjną pogodę jaką mamy za oknem
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 68
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 122
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2045
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 68
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 122
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2045
Składniki
Gruszkę obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry, śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić w ćwiartki. Owoce położyć na rozgrzaną patelnię, dodać miód i rum, dusić na średnim ogniu chwilkę, aż owoce lekko zmiękną, a sos się zagęści. Białka ubić na puszystą pianę, dodać cukier, nadal ubijać, dodać po żółtku ubijając. Dodać mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. Na patelni rozgrzac masło, wylać masę jajeczną, zmiejszyć ogień i przykryć patelnię. Smażyć kilka minut, do zbrązowienia spodu omletu. Za pomocą talerza odwrócić omlet na drugą stronę i smażyć ok. 2 min. Przełożyć na talerz, na jedną połowę wyłożyć owoce i polać sosem, złożyć na pół. Wierzch mozna ozdobić częścią owoców i posypać delikatnie cukrem pudrem. Smacznego ;-)