Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami z dodatkiem musu z dyni i skórki pomarańczowej są pyszne, puszyste i aromatyczne.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 230
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 909
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 230
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 909
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
Jogurt połączyć z mlekiem i sodą.
Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier.
Wszystkie składniki niezbyt dokładnie zamieszać.
Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem