Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami z dodatkiem musu z dyni i skórki pomarańczowej są pyszne, puszyste i aromatyczne.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47733
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165592
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 390
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47733
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165592
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 390
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Jogurt połączyć z mlekiem i sodą.
Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier.
Wszystkie składniki niezbyt dokładnie zamieszać.
Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem