Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami z dodatkiem musu z dyni i skórki pomarańczowej są pyszne, puszyste i aromatyczne.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6365
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 281
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 134
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 92
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1473
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6365
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 281
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 134
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 92
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1473
Składniki
Jogurt połączyć z mlekiem i sodą.
Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier.
Wszystkie składniki niezbyt dokładnie zamieszać.
Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem