Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z jabłkami z dodatkiem musu z dyni i skórki pomarańczowej są pyszne, puszyste i aromatyczne.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 239
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1455
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 239
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1455
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Jogurt połączyć z mlekiem i sodą.
Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier.
Wszystkie składniki niezbyt dokładnie zamieszać.
Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem