Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-07-2020
mięciutkie, pachnące kokosem
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 448
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 113
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 448
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 113
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Składniki
Bataty obrać ze skorki, pokroić na kawałki, ugotować do miękkości, wystudzić, rozgnieść na puree.
Do puree z batatów wsypać cukier, wlać mleko kokosowe, dodać proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Ilość mąki jest podana orientacyjnie, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na niewielkim ogniu, do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony.
Podawać z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem.