Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-07-2020
mięciutkie, pachnące kokosem
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75604
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Bataty obrać ze skorki, pokroić na kawałki, ugotować do miękkości, wystudzić, rozgnieść na puree.
Do puree z batatów wsypać cukier, wlać mleko kokosowe, dodać proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Ilość mąki jest podana orientacyjnie, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na niewielkim ogniu, do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony.
Podawać z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem.