Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-07-2020
mięciutkie, pachnące kokosem
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8640
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Bataty obrać ze skorki, pokroić na kawałki, ugotować do miękkości, wystudzić, rozgnieść na puree.
Do puree z batatów wsypać cukier, wlać mleko kokosowe, dodać proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Ilość mąki jest podana orientacyjnie, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na niewielkim ogniu, do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony.
Podawać z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem.