Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-07-2020
mięciutkie, pachnące kokosem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5895
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7713
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5895
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7713
Składniki
Bataty obrać ze skorki, pokroić na kawałki, ugotować do miękkości, wystudzić, rozgnieść na puree.
Do puree z batatów wsypać cukier, wlać mleko kokosowe, dodać proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Ilość mąki jest podana orientacyjnie, ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można to zrobić mikserem lub po prostu łyżką.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na niewielkim ogniu, do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony.
Podawać z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem.