Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Wybornie smakują na zimno i na ciepło.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać, wsypać przesianą mąkę.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, połączyć z ciastem, niezbyt dokładnie zamieszać.
Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką nakładać porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.