Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Wybornie smakują na zimno i na ciepło.
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14760
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 798
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1874
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14760
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 798
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1874
Składniki
Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać, wsypać przesianą mąkę.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, połączyć z ciastem, niezbyt dokładnie zamieszać.
Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką nakładać porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.