Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Wybornie smakują na zimno i na ciepło.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać, wsypać przesianą mąkę.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, połączyć z ciastem, niezbyt dokładnie zamieszać.
Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką nakładać porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.