Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy z gruszkami

Racuchy z gruszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 262

Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Wybornie smakują na zimno i na ciepło.

Składniki

  • mleko 150 ml
  • serek homogenizowany waniliowy 200 ml
  • jajko 1 szt
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • mąka tortowa 2 szkl
  • gruszki 3-4 szt
  • sól do smaku
  • oliwa do smażenia
  • miód
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuchy z gruszkami

Przygotowanie

  1. Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać, wsypać przesianą mąkę.

  2. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, połączyć z ciastem, niezbyt dokładnie zamieszać.

  3. Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.

  4. Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką nakładać porcje ciasta.

  5. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

  6. Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń