Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Wybornie smakują na zimno i na ciepło.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać, wsypać przesianą mąkę.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, połączyć z ciastem, niezbyt dokładnie zamieszać.
Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką nakładać porcje ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.