Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu racuszki. Dodatek kefiru sprawia, że są zdrowsze i mają lekko serowy posmak. Nie dodajemy tutaj drożdży więc są szybkie w przygotowaniu. Dodatki można zmieniać w zależności od tego na co mamy ochotę lub jakie owoce mamy aktualnie w domu. Polecam!
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 110
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 173
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 22
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 110
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 173
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 22
Składniki
Kefir mieszamy z żółtkami. Białka miksujemy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy do dużej miseczki razem z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Wlewamy kefir wywieszany z żółtkami i mieszamy. Jabłka kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do ciasta, mieszamy. Ubite białka dodajemy do ciasta i delikatnie łączymy najlepiej drewnianą łyżką. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!