Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu racuszki. Dodatek kefiru sprawia, że są zdrowsze i mają lekko serowy posmak. Nie dodajemy tutaj drożdży więc są szybkie w przygotowaniu. Dodatki można zmieniać w zależności od tego na co mamy ochotę lub jakie owoce mamy aktualnie w domu. Polecam!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Kefir mieszamy z żółtkami. Białka miksujemy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy do dużej miseczki razem z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Wlewamy kefir wywieszany z żółtkami i mieszamy. Jabłka kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do ciasta, mieszamy. Ubite białka dodajemy do ciasta i delikatnie łączymy najlepiej drewnianą łyżką. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!