Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuchy z jabłkami na maślance. Sprawdzą się na słodkie śniadanie lub deser. Przepadają za nimi zwłaszcza dzieci. Zrobicie je w zaledwie kwadrans.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8688
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8688
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem, przelej maślankę, dodaj przesianą mąkę z sodą oczyszczoną, szczyptę soli i cukier. Składniki wymieszaj do połączenia. Na koniec dodaj pokrojone w kostkę jabłko. Ponownie wymieszaj ciasto.
Na patelni rozgrzej olej. Racuchy z jabłkami na maślance smaż na złoty kolor z dwóch stron. Po usmażeniu przełóż racuchy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym.
Racuchy z jabłkami na maślance podawaj oprószone cukrem pudrem. Smacznego!