Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania idealne na różne okazje śniadanie czy podwieczorek w sezonie truskawkowym . Dzieci je kochają .
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415582
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415582
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Składniki
Jajka roztrzep ze szczyptą soli , cukrem pudrem i cukrem waniliowym . Dodaj jogurt grecki oraz przesianą mąkę z proszkiem i sodą . Odstaw na 10 minut .
W tym czasie opłukaj truskawki ,usuń szypułki i pokrój na małe kawałki . Na patelni rozgrzej i nakładaj łyżką porcje ciasta , na każdym racuchu ułóż pokrojone kawałki truskawek i smaż na złoty kolor z obu stron . Usmażone racuchy odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym .
Racuchy przed podaniem posyp cukrem pudrem i polej sosem czekoladowym . Smacznego .