Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka rolada doskonale sprawdza się na co dzień i od święta. Proste, dostępne składniki. A wykonanie nie sprawi kłopotu nawet początkującej w kuchni pani domu. Chętnie po przepis sięgają osoby będące na diecie keto.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 650
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5540
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4792
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1008
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 650
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5540
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4792
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1008
Składniki
Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Szpinak rozmrozić. Najlepiej umieścić na sitku. Dokładnie odcisnąć z wody. Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Można to zrobić mikserem. Do jajek dodać mąkę migdałową i starty na grubych oczkach żółty ser. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Mieszankę jajeczną wylać do formy. Porobić kleksy ze szpinaku. Nie muszą być równe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć z pieca i wystudzić. Do twarożku dodać płatki migdałowe, koperek, pieprz cytrynowy i sól do smaku. Wymieszać. Placek posmarować twarożkiem i na wierzchu ułożyć kawałki/ plasterki łososia. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą przeźroczystą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc. Usunąć folie i pokroić na ok. 1,5 cm porcje. Na półmisku udekorować np koperkiem. Smacznego.