Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki omletowe to ciekawa propozycja śniadania lub kolacji, do ich środka możemy dodać to co akurat mamy w lodówce.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2651
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 809
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14209
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2651
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 809
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14209
Składniki
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem. Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno. Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowanymi pieczarkami, drobno pokrojoną szynką, szczypiorkiem i drobno startym serem. Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu. Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i serem. W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron. Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Podajemy w towarzystwie świeżych warzyw. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.