Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki omletowe to ciekawa propozycja śniadania lub kolacji, do ich środka możemy dodać to co akurat mamy w lodówce.
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem.
Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno.
Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowanymi pieczarkami, drobno pokrojoną szynką, szczypiorkiem i drobno startym serem.
Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu. Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i serem.
W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron.
Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Podajemy w towarzystwie świeżych warzyw. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 17
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 18
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 50
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5173
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 17
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 18
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 50
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5173
Składniki
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem. Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno. Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowanymi pieczarkami, drobno pokrojoną szynką, szczypiorkiem i drobno startym serem. Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu. Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i serem. W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron. Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Podajemy w towarzystwie świeżych warzyw. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szparagi z jajkiem sadzonym
Śniadania
A'la naleśnik z bananami i płatkami owsianymi!!!
Śniadania
Najprostrze kanapki na świecie :-)
Śniadania
Rwany chlebek czosnkowo - ziołowy
Szparagi z jajkiem sadzonym
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 208
A'la naleśnik z bananami i płatkami owsianymi!!!
Mega prosty i smaczny przepis w 10min!!!
Odsłon: 193