Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki omletowe to ciekawa propozycja śniadania lub kolacji, do ich środka możemy dodać to co akurat mamy w lodówce.
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 18
Składniki
Jajka rozmącamy z mlekiem, solą i pieprzem. Patelnię o średnicy 28 cm smarujemy masłem. Ważne by patelnia miała nieprzywierające dno. Połowę jajek wlewamy na patelnię, posypujemy cienko poszatkowanymi pieczarkami, drobno pokrojoną szynką, szczypiorkiem i drobno startym serem. Gdy powierzchnia zacznie się ścinać lekko podważamy i delikatnie zwijamy, ale nie do końca. Zostawiamy około 3 cm niezawiniętego brzegu. Ostrożnie przesuwamy na bok i wlewamy resztę masy jajecznej, tak by połączyła się z niezawiniętym brzegiem. Posypujemy pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i serem. W momencie, gdy powierzchnia zacznie się ścinać zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy ze wszystkich stron, tak by rolada ładnie się zrumieniła ze wszystkich stron. Roladkę kroimy na kawałki ostrym nożem. Podajemy w towarzystwie świeżych warzyw. Możemy jeść pałeczkami lub po prostu nożem i widelcem.