Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-12-2022
Dzisiaj ryba panierowana w zalewie pomidorowej z dodatkiem pieczarek, cebuli i ogórków konserwowych. Idealna na święta i imprezę. Słodko - kwaśna, dobrze doprawiona i szybka w przygotowaniu. Zrobiłam pierwszy raz i wszystkim smakuje, polecam!
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9299
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 971
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1127
Składniki
Kostki z miruny odmrozić, odcisnąć z wody i podzielić na mniejsze kawałki. Rybę przyprawić solą i panierować na przemian w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka i mące. Kawałki ryby smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Na ten sam olej, na którym smażyła się ryba, wrzucić cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć na złoty kolor. Następnie do pieczarek i cebuli wlać wodę, dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, przecier pomidorowy, cukier, sól, ocet, wszystko wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu dodać liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę chili (opcjonalnie), ponownie wszystko wymieszać. Rybę włożyć do ciepłej zalewy, lekko wymieszać, odstawić na całą noc, gotowe. Smacznego!