Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-12-2022
Dzisiaj ryba panierowana w zalewie pomidorowej z dodatkiem pieczarek, cebuli i ogórków konserwowych. Idealna na święta i imprezę. Słodko - kwaśna, dobrze doprawiona i szybka w przygotowaniu. Zrobiłam pierwszy raz i wszystkim smakuje, polecam!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 829
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 829
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Kostki z miruny odmrozić, odcisnąć z wody i podzielić na mniejsze kawałki. Rybę przyprawić solą i panierować na przemian w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka i mące. Kawałki ryby smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Na ten sam olej, na którym smażyła się ryba, wrzucić cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć na złoty kolor. Następnie do pieczarek i cebuli wlać wodę, dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, przecier pomidorowy, cukier, sól, ocet, wszystko wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu dodać liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę chili (opcjonalnie), ponownie wszystko wymieszać. Rybę włożyć do ciepłej zalewy, lekko wymieszać, odstawić na całą noc, gotowe. Smacznego!