Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-12-2022
Dzisiaj ryba panierowana w zalewie pomidorowej z dodatkiem pieczarek, cebuli i ogórków konserwowych. Idealna na święta i imprezę. Słodko - kwaśna, dobrze doprawiona i szybka w przygotowaniu. Zrobiłam pierwszy raz i wszystkim smakuje, polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11427
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2084
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11427
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1224
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2084
Składniki
Kostki z miruny odmrozić, odcisnąć z wody i podzielić na mniejsze kawałki. Rybę przyprawić solą i panierować na przemian w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka i mące. Kawałki ryby smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Na ten sam olej, na którym smażyła się ryba, wrzucić cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć na złoty kolor. Następnie do pieczarek i cebuli wlać wodę, dodać ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, przecier pomidorowy, cukier, sól, ocet, wszystko wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu dodać liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę chili (opcjonalnie), ponownie wszystko wymieszać. Rybę włożyć do ciepłej zalewy, lekko wymieszać, odstawić na całą noc, gotowe. Smacznego!