Do góry

Śniadania Przepis na:

Rybka po tatarsku

Rybka po tatarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2627

Dodano:

Odsłon: 686

Szybki tatar z ulubionych filetów rybnych jako alternatywa dla klasycznej wołowej wersji. Zamiast żółtek wykorzystałam olej roślinny, w którym zatopione były śledzie oraz wodę z własnych ogórków kiszonych. Potrawa ekspresowa, prosta, smaczna i do tego nic się nie marnuje. Smacznego!

Składniki

  • 2 puszki filetów ze śledzi lub makreli w oleju roślinnym
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 duże lub 5 małych ogórków kiszonych
  • 4 łyżki wody z ogórków kiszonych
  • 2 łyżki oleju roślinnego z puszki rybnej
  • sól, świeżo zmielony pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby przełożyć do miski lub głębokiego talerza, rozetrzeć widelcem. Cebulę i ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę, dorzucić do filetów. Dodać 2 łyżki oleju, w którym zatopione były ryby oraz wodę z ogórków (można alternatywnie skropić sokiem z cytryny, chodzi o to, by było delikatnie kwaśne).

  2. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu. Schłodzić w lodówce, by smaki się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń