Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami w szybszej wersji.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4448
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12673
Składniki
Ryż opłukałem (używam tylko czystego ryżu, żadnych woreczków) i ugotowałem na mleku do miękkości. Jabłka obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych. W trakcie obierania od razu kroiłem je na cienkie plasterki. Lubię czuć że jem jabłko dlatego ich nie ścieram.
Pokrojone jabłka podlałem delikatnie wodą i dusiłem z rodzynkami aż delikatnie zaczęły się rozpadać. Uduszone jabłka dosłodziłem do smaku.
Gotowy ryż wyłożyłem na talerz, przykryłem go jabłkami, z wierzchu polałem jogurtem i posypałem szczyptą cynamonu.
Przemycamy zdrowie: Do gotowania ryżu dodałem szczyptę siemienia lnianego. Do prażenia jabłek dodałem szczyptę kurkumy i odrobinę otrębów.