Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami w szybszej wersji.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 308
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1651
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 308
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1651
Składniki
Ryż opłukałem (używam tylko czystego ryżu, żadnych woreczków) i ugotowałem na mleku do miękkości. Jabłka obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych. W trakcie obierania od razu kroiłem je na cienkie plasterki. Lubię czuć że jem jabłko dlatego ich nie ścieram.
Pokrojone jabłka podlałem delikatnie wodą i dusiłem z rodzynkami aż delikatnie zaczęły się rozpadać. Uduszone jabłka dosłodziłem do smaku.
Gotowy ryż wyłożyłem na talerz, przykryłem go jabłkami, z wierzchu polałem jogurtem i posypałem szczyptą cynamonu.
Przemycamy zdrowie: Do gotowania ryżu dodałem szczyptę siemienia lnianego. Do prażenia jabłek dodałem szczyptę kurkumy i odrobinę otrębów.