Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami w szybszej wersji.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Ryż opłukałem (używam tylko czystego ryżu, żadnych woreczków) i ugotowałem na mleku do miękkości. Jabłka obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych. W trakcie obierania od razu kroiłem je na cienkie plasterki. Lubię czuć że jem jabłko dlatego ich nie ścieram.
Pokrojone jabłka podlałem delikatnie wodą i dusiłem z rodzynkami aż delikatnie zaczęły się rozpadać. Uduszone jabłka dosłodziłem do smaku.
Gotowy ryż wyłożyłem na talerz, przykryłem go jabłkami, z wierzchu polałem jogurtem i posypałem szczyptą cynamonu.
Przemycamy zdrowie: Do gotowania ryżu dodałem szczyptę siemienia lnianego. Do prażenia jabłek dodałem szczyptę kurkumy i odrobinę otrębów.