Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sałatkę na drugie śniadanie np. do pracy. Łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ryż ugotować też wg przepisu na opakowaniu. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut, a następnie odcedzić. Papryki pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekać dymkę ze szczypiorem. Do salaterki przełożyć ugotowany i wystudzony ryż. Do ryżu dodać groszek, pokrojone papryki, posiekaną dymkę i natkę pietruszki. Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Dodać do ryżu i wymieszać. Na wierzchu sałatki ułożyć ugotowane brokuły i obrane ze skorupek, pokrojone na ćwiartki jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Smacznego.