Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jarzynowa to królowa niejednej imprezy! Ja lubię czasem ją przełamać nietypowym składnikiem. Dzisiaj takim składnikiem jest soczewica konserwowa. Nadaje delikatnie inny smak sałatce, ale z pewnością przypadnie Wam do gustu :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4154
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1136
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Jajka gotujemy na twardo przez 10 minut. Soczewicę dokładnie odsączamy na sicie, w razie potrzeby przelewamy zimną wodą. Ogórki kiszone obieramy. Ugotowane warzywa i jajka studzimy. Marchew, pietruszkę, seler, jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy soczewicę oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez i dokładnie całość mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce przez co najmniej 2 godziny - wtedy smakuje najlepiej. Smacznego! :)