Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na śniadanie świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, a także jako samodzielna potrawa. Sprawi, że zaczniesz smacznie swój dzień. Warto ją także zabrać ze sobą np. do biura.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 405
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 405
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14482
Składniki
Najpierw ugotuj jajka na twardo, czyli około 10 minut od momentu zagotowania się wody. Obierz, opłucz wodą i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski. Ser żółty pokrój w drobną kostkę, to samo zrób z szynką konserwową. Przełóż do miski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Dodaj do sera i szynki.
Ogórki kiszone posiekaj w kostkę. Odsącz je z nadmiaru soku i przełóż do pozostałych składników. Teraz umyj, obierz i pokrój w kostkę cebulę. Dodaj do miski. Posól i popieprz.
Przygotuj sos: wymieszaj majonez, jogurt naturalny i musztardę. Dodaj koperek suszony albo świeży, drobno posiekany. Przełóż sos do sałatki, wymieszaj i jeśli pozwala ci na to czas, wstaw całość do lodówki na około godzinę.