Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na śniadanie świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, a także jako samodzielna potrawa. Sprawi, że zaczniesz smacznie swój dzień. Warto ją także zabrać ze sobą np. do biura.
Polecam.
Odsłon: 1180
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1126
Polecam.
Odsłon: 1180
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1126
Składniki
Najpierw ugotuj jajka na twardo, czyli około 10 minut od momentu zagotowania się wody. Obierz, opłucz wodą i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski. Ser żółty pokrój w drobną kostkę, to samo zrób z szynką konserwową. Przełóż do miski. Pieczarki marynowane odsącz z zalewy, pokrój w plasterki. Dodaj do sera i szynki.
Ogórki kiszone posiekaj w kostkę. Odsącz je z nadmiaru soku i przełóż do pozostałych składników. Teraz umyj, obierz i pokrój w kostkę cebulę. Dodaj do miski. Posól i popieprz.
Przygotuj sos: wymieszaj majonez, jogurt naturalny i musztardę. Dodaj koperek suszony albo świeży, drobno posiekany. Przełóż sos do sałatki, wymieszaj i jeśli pozwala ci na to czas, wstaw całość do lodówki na około godzinę.