Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka na drugie śniadanie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10506
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4740
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10506
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4740
Składniki
Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki. Pół ogórka obrać i pokroić na ćwierćplasterki. Pomidorki poprzekrawać na połówki. Liście szpinaku umieścić w salaterce i dodać mieszankę oliwy z octem jabłkowym, miodem i szczyptą soli. Liście dokładnie pomieszać tak, żeby pokryły się miksturą. Liście ułożyć na dwóch półmiskach, jak u mnie lub na jednym. Na liściach poukładać pokrojone jajka, pomidorki, pokrojonego ogórka oraz porcje łososia. Jajka, pomidorki i ogórki oprószyć solą i pieprzem. Całość posypać posiekanym koperkiem i pestkami dyni. Zajadać odrazu. Smacznego