Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9608
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 468
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9608
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Składniki
Sałatę roszponkę rozłożyć na dużym talerzu. Na sałacie poukłdać szynkę prosciuto pozwijaną w pakieciki, melona wcześniej obranego, pozbawionego pestek i pokrojonego w kostkę. Jabłko też obrane, pozbawione gniazda nasiennego, pokrojne w grubszą kostkę. Camembert pokrojony na małe części. Całość posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni. Tuż przed podaniem sałatkę polać sosem z połączenia oleju, octu, miodu, pieprzu i soli. Zajadać ze smakiem. Smacznego.