Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzaj włoskiego pieczywa bez drożdży nadziewanego sosem pomidorowym i dodatkami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14565
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19632
Składniki
Mąkę wymieszać z wodą, szczyptą soli oraz cukru i z 3-4 łyżkami oliwy. Ciasto zagniatać lub miksować na jednolitą masę.
Passatę podgrzać na małym ogniu i dodać do niej przyprawy (sól, pieprz, zioła itp. według własnych preferencji) i posiekane oliwki. Pastę zagotować i odstawić do przestudzenia.
Ciasto cienko rozwałkować i posmarować sosem. Na to wyłożyć plasterki salami i liście bazylii. Zawinąć z dwóch stron do środka po czym powtórzyć wszystko jeszcze dwa lub trzy razy (w zależności jaką grubość chcemy uzyskać).
Przełożyć do naczynia posmarowanego oliwą i piec około 25 minut w wysokiej temperaturze 230 - 240 stopni.