Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza "wędlina" na świecie, nadaje się na świąteczny stół jak i na kanapki, do pracy, szkoły. Ja używam schabu, ale może być również karkówka.
Mięso natrzeć minimum godzinę przed gotowaniem solą zmiękczającą.
Mięso, cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy zalać zimną wodą. Od momentu zagotowania gotować siedem minut, wyłączyć gaz, poczekać aż ostygnie. Ponownie zagotować, tym razem od momentu wrzenia gotować trzy minuty, wyłączyć gaz i ponownie czekać aż wystygnie. Wyjąć z wody i gotowe.
Majeranek w roli głównej podkreśla delikatny smak schabu, idealna para.
Odsłon: 7356
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7196
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 199
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15421
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 657
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7196
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 199
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15421
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 657
Składniki
Mięso natrzeć minimum godzinę przed gotowaniem solą zmiękczającą.
Mięso, cebulę, czosnek i wszystkie przyprawy zalać zimną wodą. Od momentu zagotowania gotować siedem minut, wyłączyć gaz, poczekać aż ostygnie. Ponownie zagotować, tym razem od momentu wrzenia gotować trzy minuty, wyłączyć gaz i ponownie czekać aż wystygnie. Wyjąć z wody i gotowe.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1728
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2400