Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z naszych ulubionych wędlin podsuszanych jest schab, czyli polędwica. Przygotowałam go w ziołach prowansalskich. Podsuszałam przez tydzień. Schab jest bardzo intensywny dlatego kroje go w bardzo cienkie plasterki na kanapkę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 550
Składniki
Przygotowanie: 1. Przygotować mieszankę peklującą z przyprawami 2. Obtoczyć dokładnie w przyprawach 3. Odstawić do lodówki na 5-7 dni (peklowanie suche), codziennie sprawdzać (odlać płyn, dosypać przypraw, obracać) 4. Osuszyć kilka godzin przed wędzeniem w temp. pokojowej
Wędzenie: 1. Do wygrzanej (ok. 60 o C) i osuszonej wędzarni (po ok. 1h) włożyć wędlinę 2. Osuszyć je ok. 1 godziny. 3. Wędzić ok. 3-4 h w temp.40 st. C.
Parzenie: BRAK Dojrzewanie: w przewiewnym suchym miejscu powiesić na ok. 1-2 tygodni. Kontrolować czy nie pleśnieje.