Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.
Dzisiaj spaghetti danie które lubi moja rodzinka. Polecam
Odsłon: 797
Lekka i pyszna sałatka w azjatyckim stylu. Makaron konjac jest praktycznie be...
Odsłon: 66
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 70
Szybki i pyszny obiad:) Jeśli ktoś nie ma czasu na zrobienie własnego sosu mo...
Odsłon: 3089
Dzisiaj spaghetti danie które lubi moja rodzinka. Polecam
Odsłon: 797
Lekka i pyszna sałatka w azjatyckim stylu. Makaron konjac jest praktycznie be...
Odsłon: 66
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 70
Szybki i pyszny obiad:) Jeśli ktoś nie ma czasu na zrobienie własnego sosu mo...
Odsłon: 3089
Składniki
W garnku podgrzej mleko do temperatury 80 – 90°C. Mieszaj, aby się nie przypaliło.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Powinieneś zauważyć oddzielający się skrzep.
Odstaw na 15 minut. W tym czasie serwatka powinna wyraźnie oddzielić się od skrzepu.
Przelej skrzep do sitka wyłożonego chustą serowarską. Pozostaw do ocieknięcia na 1 – 2 godziny
Przełóż ser do miski. Dodaj sól i zioła
Gotowe!
Więcej przepisów na ser znajdziecie na naszej stronie pracowniaserow.pl