Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.
W garnku podgrzej mleko do temperatury 80 – 90°C. Mieszaj, aby się nie przypaliło.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Powinieneś zauważyć oddzielający się skrzep.
Odstaw na 15 minut. W tym czasie serwatka powinna wyraźnie oddzielić się od skrzepu.
Przelej skrzep do sitka wyłożonego chustą serowarską. Pozostaw do ocieknięcia na 1 – 2 godziny
Przełóż ser do miski. Dodaj sól i zioła
Gotowe!
Więcej przepisów na ser znajdziecie na naszej stronie pracowniaserow.pl
Przepis dnia
Zdrowa i soczysta sałatka z serkiem typu włoskiego oraz winogronami to świetn...
Odsłon: 11484
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 30
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 69
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 554
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 117
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 100
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 30
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 69
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 554
Dzisiej idziemy w innym kierunku, ponieważ głównym składnikiem jest melon, kt...
Odsłon: 117
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 100
Składniki
W garnku podgrzej mleko do temperatury 80 – 90°C. Mieszaj, aby się nie przypaliło.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Powinieneś zauważyć oddzielający się skrzep.
Odstaw na 15 minut. W tym czasie serwatka powinna wyraźnie oddzielić się od skrzepu.
Przelej skrzep do sitka wyłożonego chustą serowarską. Pozostaw do ocieknięcia na 1 – 2 godziny
Przełóż ser do miski. Dodaj sól i zioła
Gotowe!
Więcej przepisów na ser znajdziecie na naszej stronie pracowniaserow.pl
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 1422
Placki z jabłkami na maślance
Placki z jabłkami na maślance to pyszne danie na ciepło, które możesz zrobić...
Odsłon: 10801