Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser cytrynowy jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jest on zdecydowanie bardziej cytrynowy w smaku niż paneer. I w tym tkwi jego cały urok. Ser cytrynowy można podawać na słodko np. z cukrem i rodzynkami do naleśników lub wytrawnie z solą i ziołami. Dodając zioła, trzeba wziąć pod uwagę jego kwaskowy smak. My dodajemy do niego odrobinę suszonej skórki z cytryny z bazylią lub miętą. Jest tutaj duże pole do eksperymentów smakowych.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1864
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 727
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1864
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 727
Składniki
W garnku podgrzej mleko do temperatury 80 – 90°C. Mieszaj, aby się nie przypaliło.
Zdejmij garnek z ognia i dodaj sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Powinieneś zauważyć oddzielający się skrzep.
Odstaw na 15 minut. W tym czasie serwatka powinna wyraźnie oddzielić się od skrzepu.
Przelej skrzep do sitka wyłożonego chustą serowarską. Pozostaw do ocieknięcia na 1 – 2 godziny
Przełóż ser do miski. Dodaj sól i zioła
Gotowe!
Więcej przepisów na ser znajdziecie na naszej stronie pracowniaserow.pl