Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanie, którym na pewno zachwycicie swoich najbliższych. Serek wiejski, słodkie owoce, migdały i kokos - wygląda i smakuje świetnie!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99111
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99111
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Figę kroimy na ćwiartki, a śliwkę w plasterki. Na patelni podgrzewamy masło, a kiedy się rozpuści dodajemy cukier, mieszamy. Dodajemy owoce i cynamon, smażymy na dużym ogniu, często mieszając, aż owoce zmiękną i ładnie obtoczą się w cukrze. Do miseczki wykładamy serek wiejski, owoce, migdał i kokos. Podajemy od razu lub po schłodzeniu.