Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, mega warzywny i serowy omlet na śniadanie na pewno poprawi humor ukochanej osoby. Polecam przepis.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 121
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 121
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
Warzywa myjemy. Batata i cukinię obieramy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy trochę masła, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa, szpinak i czosnek na patelnię i smażymy na średnim ogniu do miękkości. Szczypiorek szatkujemy i dorzucamy do warzyw. Jajka rozkłócamy, dodajemy przyprawy i smietankę. Wlewamy masę na warzywa i zmniejszamy ogień. Przykrywamy pokrywką. Smażymy na małym ogniu do zetnięcia się masy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego ;)