Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z serkiem chrzanowo- czosnkowym pod ogórkową łuską.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1335
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1335
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie, osuszamy na ręczniku papierowym. Twaróg mieszamy z tartym chrzanem, dodajemy posiekany czosnek, dymkę, przyprawiamy pieprzem i czosnkiem. Z jednej strony dwa całe filety śledzia smarujemy serkiem. Polówkę śledzia drobno siekamy i dodajemy do reszty serka. Ogórek kroimy w cieniutkie plasterki. Na stole rozkładamy folię przezroczystą na nią układamy nachodzące na siebie plasterki ogórka. Na ogórki kładziemy jeden filet śledziowy, przerwa i drugi filet. Miejsce między śledziami wypełniamy serkiem.
Teraz filią składamy jednego fileta na serek, folię delikatnie odwijamy. Następnie folią zwijamy śledzia z drugiej strony.
Całość delikatnie owijamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.