Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z serkiem chrzanowo- czosnkowym pod ogórkową łuską.
Sezon letni w kuchni bezsprzecznie należy do świeżych, krajowych warzyw. Zapi...
Odsłon: 949
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 75
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10268
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 126
Sezon letni w kuchni bezsprzecznie należy do świeżych, krajowych warzyw. Zapi...
Odsłon: 949
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 75
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10268
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 126
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie, osuszamy na ręczniku papierowym. Twaróg mieszamy z tartym chrzanem, dodajemy posiekany czosnek, dymkę, przyprawiamy pieprzem i czosnkiem. Z jednej strony dwa całe filety śledzia smarujemy serkiem. Polówkę śledzia drobno siekamy i dodajemy do reszty serka. Ogórek kroimy w cieniutkie plasterki. Na stole rozkładamy folię przezroczystą na nią układamy nachodzące na siebie plasterki ogórka. Na ogórki kładziemy jeden filet śledziowy, przerwa i drugi filet. Miejsce między śledziami wypełniamy serkiem.
Teraz filią składamy jednego fileta na serek, folię delikatnie odwijamy. Następnie folią zwijamy śledzia z drugiej strony.
Całość delikatnie owijamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.