Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec z czerwonej fasoli z dodatkami to wspaniale smarowidło na kanapki. Najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem.
Ciastka kowboja pochodzą z kultury amerykańskiej, a ich nazwa nawiązuje do tr...
Odsłon: 27
Przygotowanie tego posiłku zajęło zaledwie 15 minut. Prosto , szybko i smaczn...
Odsłon: 138
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1251
Ciastka kowboja pochodzą z kultury amerykańskiej, a ich nazwa nawiązuje do tr...
Odsłon: 27
Przygotowanie tego posiłku zajęło zaledwie 15 minut. Prosto , szybko i smaczn...
Odsłon: 138
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1251
Składniki
Zamoczyć na noc fasolę, rano zlać wodę, fasolę wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Fasolę ugnieść widelcem na papkę. Na patelni rozgrzać smalec i poddusić drobno posiekaną cebulę. Dodać starte na dużych oczkach jabłko, majeranek sól i pieprz i podsmażać całość jeszcze ok 5 min. Po tym czasie wlać do miseczki z rozgniecioną fasolą. Można jeszcze dodać do smaku trochę soli i pieprzu. Wszystko dobrze wymieszać.
Ta porcja smalcu mieści się w naczyniu o pojemności 250 g.