Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec z czerwonej fasoli z dodatkami to wspaniale smarowidło na kanapki. Najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 430
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 263
Polecam.
Odsłon: 430
Składniki
Zamoczyć na noc fasolę, rano zlać wodę, fasolę wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Fasolę ugnieść widelcem na papkę. Na patelni rozgrzać smalec i poddusić drobno posiekaną cebulę. Dodać starte na dużych oczkach jabłko, majeranek sól i pieprz i podsmażać całość jeszcze ok 5 min. Po tym czasie wlać do miseczki z rozgniecioną fasolą. Można jeszcze dodać do smaku trochę soli i pieprzu. Wszystko dobrze wymieszać.
Ta porcja smalcu mieści się w naczyniu o pojemności 250 g.