Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec z czerwonej fasoli z dodatkami to wspaniale smarowidło na kanapki. Najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Zamoczyć na noc fasolę, rano zlać wodę, fasolę wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Fasolę ugnieść widelcem na papkę. Na patelni rozgrzać smalec i poddusić drobno posiekaną cebulę. Dodać starte na dużych oczkach jabłko, majeranek sól i pieprz i podsmażać całość jeszcze ok 5 min. Po tym czasie wlać do miseczki z rozgniecioną fasolą. Można jeszcze dodać do smaku trochę soli i pieprzu. Wszystko dobrze wymieszać.
Ta porcja smalcu mieści się w naczyniu o pojemności 250 g.