Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalec z czerwonej fasoli z dodatkami to wspaniale smarowidło na kanapki. Najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 292
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 907
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7212
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8756
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 292
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 907
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7212
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8756
Składniki
Zamoczyć na noc fasolę, rano zlać wodę, fasolę wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Fasolę ugnieść widelcem na papkę. Na patelni rozgrzać smalec i poddusić drobno posiekaną cebulę. Dodać starte na dużych oczkach jabłko, majeranek sól i pieprz i podsmażać całość jeszcze ok 5 min. Po tym czasie wlać do miseczki z rozgniecioną fasolą. Można jeszcze dodać do smaku trochę soli i pieprzu. Wszystko dobrze wymieszać.
Ta porcja smalcu mieści się w naczyniu o pojemności 250 g.