Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ktoś spać nie może tak jak ja to robi nocą jedzenie. Ja postanowiłam zrobić smalec z fasoli dużo o nim słyszałam na grupach więc myślę sobie dlaczego by go nie zrobić. Fakt poczytałam w internecie ale jednak nie byłabym sobą gdybym nie zrobiła po swojemu. I tak właśnie powstał ten pyszny smalczyk.
Z fasoli odlać zalewę, przełożyć ją do miseczki i dokładnie rozgnieść widelcem ( nie używać blendera ponieważ będzie papka ).
Na patelnię wlać olej i wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażać ją. W czasie podsmażania dodać cztery ziarenka ziela angielskiego oraz dwa małe lub jeden duży liść laurowy dla lepszego smaku i aromatu.
Do nadal smażącej się cebuli na wolnym ogniu dodać drobno pokrojony lub wyciśnięty ząbek czosnku i razem z cebulą podsmażyć całość na rumiany kolor.
Do miseczki w której jest rozgnieciona fasola wsypać sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz usmażoną cebulkę z czosnkiem. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników, w czasie mieszania dodać majeranek roztarty w dłoniach jeśli jest mało słony dosolić. Smalec nie jest rzadki. Wymieszany wstawić do lodówki.
Tak przygotowany smalec świetnie nadaje się na kanapki. Można jako dodatek na kanapkę ze smalcem położyć pomidor, cebulę ogórek kiszony lub ogórek prosto z działki. Fasola nie jest w ogóle wyczuwalna, smakuje podobnie jak smalec zrobiony ze słoninki.
Smalec gęsi jest bardzo delikatnym i bardzo zdrowym tłuszczem. Jest to tłuszc...
Odsłon: 19715
Pyszne smarowidło do kanapek - pasta z fasoli - czyli wegański smalec :) Bard...
Odsłon: 11477
Kanapki ze smalcem z cebulą i konserwowym ogórkiem.
Odsłon: 941
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 264
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 50
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 264
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 50
Składniki
Z fasoli odlać zalewę, przełożyć ją do miseczki i dokładnie rozgnieść widelcem ( nie używać blendera ponieważ będzie papka ).
Na patelnię wlać olej i wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażać ją. W czasie podsmażania dodać cztery ziarenka ziela angielskiego oraz dwa małe lub jeden duży liść laurowy dla lepszego smaku i aromatu.
Do nadal smażącej się cebuli na wolnym ogniu dodać drobno pokrojony lub wyciśnięty ząbek czosnku i razem z cebulą podsmażyć całość na rumiany kolor.
Do miseczki w której jest rozgnieciona fasola wsypać sól, pieprz, zioła prowansalskie oraz usmażoną cebulkę z czosnkiem. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników, w czasie mieszania dodać majeranek roztarty w dłoniach jeśli jest mało słony dosolić. Smalec nie jest rzadki. Wymieszany wstawić do lodówki.
Tak przygotowany smalec świetnie nadaje się na kanapki. Można jako dodatek na kanapkę ze smalcem położyć pomidor, cebulę ogórek kiszony lub ogórek prosto z działki. Fasola nie jest w ogóle wyczuwalna, smakuje podobnie jak smalec zrobiony ze słoninki.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Owsianka z bananem i malinami
Jajka po turecku
Szybka inspiracja śniadaniowa
Odsłon: 219
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 110