Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smarowidło do kanapek ze słonecznika to idealna pasta dla wegetarian i wegan, którzy chcą przyjemnie urozmaicić swoje śniadanie czy kolację. Jest niedroga i szybka w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się jako zamiennik klasycznego masła orzechowego, czy to z fistaszków, czy z nerkowców. Smarowidło ma kremową, rozpływającą się w ustach konsystencję, a dodatek mleka roślinnego dodaje lekkości. Nie potrzeba nawet zbyt dużej ilości przypraw, ale jeśli chcesz, możesz zmodyfikować przepis o szczyptę chili, curry lub kozieradki. Sprawdź, a na pewno nie pożałujesz.
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 33
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4359
Składniki
Nasiona słonecznika wsyp do garnuszka i zalej je wodą, by płyn całkowicie je przykrywał. Odstaw na godzinę.
Po tym czasie dobrze odcedź słonecznik na sitku i przełóż go do blendera o dużej mocy.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Blenduj całość przez kilka lub kilkanaście minut, do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji pasty. W zależności od mocy urządzenia, czas może się różnić.
Przełóż smarowidło do kanapek ze słonecznika do miski i przykryj ją folią spożywczą. Wstaw całość do lodówki na co najmniej godzinę.
Podawaj pastę na zimno, posypaną świeżymi nasionami słonecznika i innymi.