Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12985
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 341
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 117
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2209
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 767
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12985
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8097
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 341
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 117
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2209
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 767
Składniki
Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką w 1 centymetrowe plastry.
Plastry doprawiamy pieprzem i solą.
Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej i układamy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów.
Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Możemy do usmażonych plastrów cukinii dodać koktajlowe pomidorki. Smacznego :)