Do góry

Śniadania Przepis na:

Smażona, panierowana cukinia w plastrach.

Smażona, panierowana cukinia w plastrach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1530 Ocena: 20778

Dodano:

Odsłon: 6687

Bardzo smaczna, smakiem przypominająca smażoną kanie, cukinia panierowana w bułce tartej i w jajku. Polecam :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażona, panierowana cukinia w plastrach.

Przygotowanie

  1. Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką w 1 centymetrowe plastry.

  2. Plastry doprawiamy pieprzem i solą.

  3. Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej i układamy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów.

  4. Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Możemy do usmażonych plastrów cukinii dodać koktajlowe pomidorki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń