Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, smakiem przypominające smażone kanie, kawałki cukinii panierowane w bułce tartej i w jajku.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98297
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98297
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką (można bez skórki) w 1 centymetrowe podłużne plastry. Plastry doprawiamy pieprzem i solą.
Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką i układamy na gorącej z olejem patelni.
Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów.
Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego !!!