Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, smakiem przypominające smażone kanie, kawałki cukinii panierowane w bułce tartej i w jajku.
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1287
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 98
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 187
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1287
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 98
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 187
Składniki
Wymytą cukinię kroimy razem ze skórką (można bez skórki) w 1 centymetrowe podłużne plastry. Plastry doprawiamy pieprzem i solą.
Nagrzewamy patelnię z olejem. Każdy plaster panierujemy podwójnie w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką i układamy na gorącej z olejem patelni.
Smażymy na rumiany kolor z obydwu stron plastrów.
Usmażone wykładamy na talerz i konsumujemy. Smacznego !!!