Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, smażone talarki cukinii, panierowane w mące, jajku z żółtym serem i bułce tartej. Zainspirował mnie przepis Wałka, chodzi o dodanie startego sera do panierki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1840
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4703
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1840
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4703
Składniki
Wymyte, młode cukinie kroimy w grubsze plasterki takie około 1,5 centymetra. Plasterki posypujemy solą, umieszczamy na durszlaku i odstawiamy na godzinę żeby puściły sok.
Tak osączone plasterki panierujemy w mące, rozbełtanym jajku ze startym serem żółtym i w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Usmażone talarki podajemy na ciepło, ale smaczne są także zimne.
Smacznego !!!